Werkzaam bij Instituut voor Tuincentra sinds: september 2003

Begonnen als adviseur in opleiding, mijn eigen weg kunnen volgen en nu actief in de wereld van webdesign en ICT. Een hele verandering, maar wel één met een brede leerweg.

Het begon met een leuk idee: de startpagina voor de tuincentrumbranche.
Als adviesbureau zijn wij veel op pad en spreken veel mensen in de branche. We weten wat er leeft en wat er gebeurt. Deze kennis hebben wij omgezet in een website die binnen de tuincentrumbranche inmiddels breed bekend is: Tuincentrumzaken
Met onze specialisatie binnen de groene branche kon uiteindelijk een startpagina voor hoveniers niet uitblijven: Hovenierszaken.

Wat mij blijft verbazen is de geringe kennis van zaken met betrekking tot ICT binnen de groenbranche. Dit geldt niet voor een ieder, maar wel voor velen. Een branche die een enorme groei heeft doorstaan en de laatste jaren het wat minder doet laat hier duidelijk kansen liggen. De toekomst bestaat uit computers en internet, waarom weten sommigen van jullie dan niet eens hoe ze e-mail kunnen gebruiken! De klanten gaan wel mee, maar de branche staat deels stil! Harde woorden, maar helaas berust op de praktijk.

Praktisch iedereen beschikt over internet, immers op school kunnen de studenten niet meer zonder, waarom beschikt niet iedereen over een website? Al is het maar om aan te geven dat je nog bestaat!
Ik wil dan ook graag afsluiten met een mooie volzin die binnen ons bedrijf is ingeburgerd: Als je niks doet gebeurt er ook niks!
En dit geldt eigenlijk voor de gehele bedrijfsvoering en blijft niet beperkt tot internet.